Timbelle si aventura elvetiana !

tbMihai Alexandru, via Facebbok account:

Cateva cuvinte despre TimeBelle si Eurovision Elvetia

A trecut mai mult de un an, poate doi, de cand Emanuel Andriescu, saxofonistul trupei TimeBelle, totodata leader’ul formatiei, mi-a propus sa facem acest proiect. Recunosc ca eu eram mai putin entuziasmat decat el, pentru ca ceea ce-mi cerea, era sa compun o melodie pentru o formatie cu stil balkanic, care nu avea solist vocal, iar in componenta, pe langa instrumentele des intalnite, chitara, baterie si chitara bas, existau un saxofon si acordeon. Deci trebuia sa justific in piesa, existenta acestor doua instrumente. Dupa ce m-am gandit o vreme, mi-am dat seama ca tocmai asta va fi noutatea cu care vom veni.
A urmat perioada de cautare a solistei, care am crezut ca nu se mai termina. Intr-un final Viky Red m-a scos din incurcatura si mi-a sugerat ca Miruna Manescu, ex Shaka muv, ar fi potrivita pentru noi. Pentru mine Viky Red este unul dintre cei mai buni artisti romani.
Intre timp piesa “Singing about love” luase deja contur, am cautat sa NU aibe nici o influenta balkanica, lucram la ea de ceva vreme, pe baieti deja ii inregistrasem si linia melodica s-a potrivit de minune pe vocea Mirunei. I-am trimis ghidul iar cand a venit la studio si mi-a cantat-o, am zis “Asta e!”
Apoi a urmat clipul, filmat in Buftea si prin imprejurimi, iar aici s-au cunoscut cu totii. Clipul a fost regizat de Bogdan Dima.
Trupa TimeBelle este formata din Miruna Manescu (solista), Emanuel Daniel Andriescu (saxofon), Samuel Forster (tobe), Christoph Siegrist (chitara), Rade Mijatovic (acordeon) si Sandor Torok (chitara bass). Deci doi romani, doi elvetieni, un sarb si un ungur.
Imediat dupa realizarea clipului, baietii au inscris piesa la Eurovision Elvetia, selectia nationala. Din peste 200 de piese, am fost selectati in semifinala, unde am ramas doar 18. Apoi in urma show’ului din 7 Decembrie, ne-am calificat doar 6 piese in finala din 31 Ianuarie.
In tot acest timp s-a depus o munca titanica, repetitii peste repetitii, Miruna a fost toata perioada pregatita vocal de profesoara Cristina Manoliu Savulescu. A urmat o mare campanie de promovare si publicul a inceput treptat sa-i cunoasca si sa-i placa.
Am fost preferatii publicului si pe primul loc in aproape toate topurile, am venit cu un aer nou, proaspat, tineresc.
A urmat finala de la Kreuzlingen Arena din 31 ianuarie, realizata impecabil de SRF, televiziunea elvetiana, unde am pierdut pe muchie de cutit locul 1 si biletul pentru Viena. La inceput am fost foarte dezamagiti, nu stiam nici macar ordinea finala, iar cand am aflat ca am terminat pe locul doi, eu unul, m-am bucurat. Normal ca imi doream sa castigam, pentru asta ne-am inscris, dar am realizat ca sunt totusi intr-o tara straina, o tara unde este greu sa ajungi pana aici si ma bucur pentru aceasta realizare.
In Elvetia, “Singing about love” poate fi ascultata la toate radiourile si traiesc cu regretul ca in Romania, tara mea, acest cantec nu se incadreaza in gusturile celor care decid playlist urile in radiourile romanesti. Sau cine stie, poate cineva ia initiativa si reuseste sa faca o schimbare.
Experienta a fost fantastica si imi doresc sa am cat mai multe asemenea momente, in continuare. Ii multumesc Bunului Dumnezeu pentru tot!”

995625_796662027072591_2964793121763629541_n

 

1506873_796662137072580_8994461043647038824_n

 

 

Leave a Reply