OGAE

OGAE (în franceză: Organisation générale des Amateurs de l’Eurovision) este fan clubul international al Eurovision Song Contest.OGAE are filiale în 38 de ţări europene.
Deşi Eurovision Song Contest a început în 1956, OGAE s-a infiintat numai în 1984 în Finlanda.
Majoritatea ţărilor care iau parte sau au luat deja parte la Eurovision Song Contest au propriile lor OGAE. Surprinzător, Italia (absenta de la  ESC din 1997) are  propriul OGAE fan club.
Toate celelalte ţări din întreaga lume sunt unite sub “OGAE Rest of the world”, creat în 2004. Scopul este Promovarea si sustinerea informationala a evenimentului Eurovision în întreaga lume, o cooperare între fanii Eurovision Song Contest, precum şi stabilirea de relaţii puternice cu companii de difuzare a programelor naţionale si cel mai important, sustinerea artistilor si a intregii delegatii care reprezinta tara la acest concurs.OGAE ROMANIA a fost infiintata in August 2008 de catre Aris Kalimeris care are si functia de presedinte. Este o persona juridica non profit din care fac parte fani Eurovision din Romania. Nu este singurul fan club din Romania insa este cel care are cea mai buna relatie cu EBU, fiind aprobat de acesta.
Scopul OGAE ROMANIA este de a  promova cintecul si artistul in mass media Europeana, siteuri specializate cu acest concurs si sa sustina artistul pe tot parcursul perioadei incepind de la alegerea cantecului pina la finala acestui concurs. OGAE Romania nu se poate implica in alegerea cantecului ce va reprezenta tara noastra, aceasta fiind datoria postului national de televiziune.EBU, recunoscând asistenţa si ajutorul semnificativ al asociatiei OGAE, în fiecare acorda posibilitatea de a cumpara bilete  in primele randuri la semifinale si finala Eurovision. Practic publicul din fata scenei care se vede pe ecranele televizoarelor fluturand steaguri si plini de entuziasm, sunt fara exceptie membrii OGAE.
OGAE organizează concursuri anuale: OGAE Song Contest, OGAE A DOUA ŞANSĂ şi OGAE Video Contest, contribuind astfel la promovarea scenei muzicale in Europa şi menţinerea interesului pentru Eurovision pe tot parcusrsul anului.

 

Aris Kalimeris
OGAE president

Comments are closed.