Romania exclusa din EBU si de la Eurovision 2016

tvr_romania

Dupa cum deja ati aflat Romania a fost exclusa din EBU si ca urmare a acestui fapt i s-a retras dreptul de a participa la Eurovision Song Contest 2016.  Iata informatiile oficiale asa cum au fost prezentate de eurovision.tv

=================================

EBU a retras calitatea de membru a TVR-ului astazi, ca urmare a neplatii datoriilor fata de acestia, care insumeaza 16 milioane de Euro. TVR nu va mai avea voie sa participe la concursul Eurovision de anul acesta, si va pierde drepturile de transimie a stirilor si sompetitiilor sportive preluate prin EBU.

Decizia a fost luata dupa ce termenul limita de 20 Aprilie pentru a face plata,  impus guvernului Romaniei, a expirat.

Directorul general EBU, Ingrid Deltenre a declarat: “ Este regretabil ca a trebuie sa luam aceasta masura. Suntem dezamagiti ca toate incercarile noastre de a rezolva a ceasta problema nu au primit nici un raspuns din lartea Guvernului Romaniei. In ultimele saptamani, EBU a luat la cunostinta nota primita de la Ministerul Finantelor din Romania, cu privire la faptul ca TVR ar putea intra in insolventa.”Participantul Romaniei va fi scos din competitie, mai exact din a doua semifinala a Eurovision, care va avea loc pe 12 Mai.

Jon Ola Sand a declarat: “ Acest lucru e bineinteles dezamagitor pentru artistul care a fost ales sa reprezinte Romania, pentru colegii din TVR care au pregatit participarea tarii in conurs, si nu in ultimul rand pentru telespectatorii romani si pentru fani.”

In ceea ce priveste CD-ul oficial de anul acesta s-a luat decizia ca melodia Romaniei sa ramana pe CD si sa fie in continuare disponibila pentru download. Presa romana si fanii care au primit acreditari pana acum le vor pastra fara probleme, insa vor fi mutate in categoria Delegatia Internationala, delegatie compusa din tarile non-participante.

===============================

Source: eurovision.tv / EBU

Leave a Reply