Declaratia EBU cu privire la petitia de a revizui votarea de anul acesta!

ANV_1815EBU a postat pe pagina lor de facebook o declaratie cu privire la valurile care s-au facut in jurul petitei semnate de mai bine de 300 000 de oameni pentru rediscutarea voturilor de anul acesta. Iata declaratia EBU, tradusa aproximtiv:

Eurovision Song Contest 2016 a fost un show spectaculos si in acelasi timp “testamentul” unui an de munca a multor oameni din foarte multe tari.  Show-urile live au fost o dovada de inalta clasa in productia de televiziune, totul culminand cu un climat de genul “thriller” in finala de Sambata.

Intelegem pasiunile si emotiile starnite de Eurovision.  In virtutea acestui lucru, am luat la cunostinta despre petitia initiata si folosim aceasta ocazie pentru a va raspunde. Castigatorul Eurovision 2016 a fost decis de profesionisti ai industriei muzicale si de voi, telespectatorii de acasa, fiecare cu un procent de 50%. Jamala din Ucraina a castigat concursul, multumita suportului aratat atat de cate jurii cat si de catre televoting.  A castigat cu o prestatie sincera si deosebita a unui cantec foarte emotional, spunand o poveste personala.

Dami In din Australia a castigat voturile juriului si Sergey Lazarev din Rusia a castigat televotingul. Amandoi merita pe deplin aceste rezultate datorita prestatiilor impecabile, a cantecelor superbe si pentru profesionalismul cu care si-au acceptat infrangerea.  Poate nu au castigat concursul , dar ei tot ca si castigatori vor fi vazuti. Ii respectam si ii apreciem pentru asta.

Eurovision Song Contest este un concurs si nu poate exista decat un singur castigator.  Intelegem ca nu toata lumea este de acord cu rezultatul din acest an, insa intr-o competitie unde rezultatele sunt decise subiectiv si adeseori chiar personal, intotdeauna vor fi oameni care vor contesta aceste rezultate. Cu toate astea rezultatul ramane VALID, in concordanta cu regulile de participare si votare cunoscute de toate televiziunile, de toti participantii si de toti fanii.

Ucraina a castigat, si va ramane castigatoarea Eurovision Song Contest 2016. Chiar daca sunteti sau nu de acord, apelam la buna intelegere a celor care au semnat petitia, sii ii rugam sa accepte rezultatul, valid in concordanta cu regulile concursului, si sa continue un dialog constructiv despre cum sa intarim si sa  imbunatatim Eurovision Song Contest, mai ales ca deja suntem in a 7-a decada a acetui show.”  -translated from EBU statement

source: EBU facebook account

Leave a Reply